FAQ

Waarom schrijven jullie Schoool met 3 o's?

 • Omdat dit een systeem is voor 3 doelgroepen: onderwijzers, ouders en leerlingen.
  (Alternatieven om die laatste doelgroep ook met een 'o' te kunnen duiden hebben wij naar de prullenbak verwezen: oerlingen, opvoedsels, oefenaars, onbegrensden, onbeperkten, onbevangenen, onbeschrevenen, ontwikkelaars, onderdanen, onderkruipsels, ongelukjes, onruststokers, ongedierte, onfeilbaren, ongehoorzamen, oogappels, oempaloempa's.)

Is het duur?

 • Nee. We hebben installatieprijzen, abonnementen en onderhoudsabonnementen, kortom wat we afspreken gaat in goed overleg, passend bij de (zelfstandige) school of bovenschoolse organisatie. Scholen hebben meestal krappe budgtetten en we vinden het belangrijk dat onderwijsbudget naar onderwijs blijft gaan. We denken graag met u mee.

Kan ik als bovenschoolse organisatie korting krijgen als ik meer scholen ermee wil bedienen?

 • Ja op de installatieprijs. Wij doen u graag een aangepast voorstel.

Is Schoool een LeerlingVolgSysteem (LVS)?

 • Nee. Zeg nooit 'nooit', maar we zien het niet als onze missie om de ontwikkeling van leerlingen te monitoren. Wel om in samenwerking met de leerkracht en de ouders/verzorgers de ontwikkeling van leerlingen te stimuleren.

Ik las dat Schoool geïnstalleerd kan worden als standalone website, maar ook als hulp-programma. Hoe werkt dat?

 • Inderdaad; Schoool kan uw huidige website helemaal vervangen, maar als u die niet wenst te vervangen, dan plaatsen we een login-button of een portal-link op uw website, waarmee uw team toch aan de slag kan met de schoool-tools.

Is Schoool voor alle type scholen geschikt?

 • Schoool is ontstaan vanuit de Montessori-omgeving waar wordt gewerkt met gemengde groepen in een klaslokaal. Maar ook in het regulier onderwijs wordt er enthousiast mee gewerkt. Ons team is nieuwsgierig of de webomgeving ook de oplossing kan zijn voor uw school, dus stuur ons graag een bericht!
 • Hoewel het systeem ontwikkeld is voor het primair onderwijs, is de website en app ook zeker geschikt voor kinderdagverblijven, Buitenschoolse Opvang of sportclub. Informeer naar de mogelijkheden!

Is Schoool ook meertalig?

 • Nog niet, maar de functionaliteit is aanwezig. Wanneer de vraag zich aandient kunnen we hierop reageren.

Kan ik met Schoool oudergesprekken inplannen?

 • Nog niet, maar deze functionaliteit staat in onze planning.

Als ik een functionaliteit niet wens te gebruiken, hoef ik die dan niet te nemen?

 • Dat ligt eraan; de meeste functionaliteiten kunnen we 'uit' zetten, sommige zijn essentieel voor het functioneren van het geheel. Ook zijn er functies die we 'aan' en 'uit' kunnen zetten voor bepaalde gebruikersgroepen. Dit is allemaal inbegrepen bij de initiële installatie en u krijgt de tijd om uw wensen kenbaar te maken.

Waar kan ik de gedragscode vinden? En het privacystatement?

Uw vraag staat er niet bij? Stel 'm hier.
Schoool is gevestigd in Hilversum en ingeschreven bij de KvK onder: 69739838