AVG op school

maandag 21 mei 2018

Op vrijdag 25 mei geldt de Algemene Verordening Gegevensbescherming in Europa. Het is een belangrijke wet die juist in dit informatietijdperk duidelijk maakt welke rechten we hebben ten aanzien van privacy. Maar wetten moeten ook werkbaar zijn en ze moeten in eenvoudige taal duidelijk gemaakt worden. We maakten al een 10-punten-checklist, maar nu hebben we ook een AVG poster gemaakt voor scholen. Helemaal gratis te downloaden en je hoeft er niet eens je e-mailadres voor achter te laten. ;-)

De afgelopen weken deden we mee met IMC on Tour in een taalklas op de Dubbeldekker in Hilversum. We verzorgden een paar lessen over ondernemen. Leerlingen (tussen de 9 en 12 jaar) brainstormen over hun persoonlijke vaardigheden en mogelijke producten, diensten en doelgroepen. De tweede les ging over het oprichten van je eigen onderneming en daarbij konden we een Business Model Canvas goed gebruiken. Maar de bestaande Business Model Canvasses die we vonden, zijn gericht op volwassenen. Daarom ontwikkelden we ons eigen Business Model Canvas for kids. Het zijn er zelfs twee geworden: een eenvoudige van 3 stappen en een van 10 stappen. Door het invullen van het canvas konden de leerlingen ontdekken waar je allemaal aan moet denken bij het starten van je bedrijf.
Omdat we ondernemen in de klas graag stimuleren, stellen we het Business Model Canvas voor kinderen beschikbaar, inclusief projectomschrijving. Doe er je voordeel mee!

Schoool en AVG

woensdag 9 mei 2018

Sociale media, maar dan veilig en binnen de school.

Schoool is live!

woensdag 18 april 2018

Vandaag publiceren we onze nieuwe site! Is uw school ook aan een nieuwe website toe? We bieden een slimme mediaomgeving waarmee u uw school in één knip omtovert tot een nieuwsredactie. Klaar voor de toekomst!